Page 1 of 1

How to create Android Virtual Device (AVD)? - part 1

PostPosted: Thu Feb 17, 2011 11:36 am
by tudle_
Ако имате въпроси или желания за нови теми, пишете на tudle_@abv.bg. Ще се радвам да помогна.

Една от възможностите, които ни предоставя Android SDK e създаването на виртуален мобилен телефон (Android Virtual Device – AVD) чрез емулатора. С последния можем да създаваме устройства с различна хардуерна поддръжка като по този начин можем да тестваме нашите приложения върху различни телефони с ОС Android без да е нужно да закупуваме всичките, с които искаме да работи нашата програма. Устройствата поддържат по-голямата част от хардуера на един физически телефон, но има и изключения като Bluetooth, Multitоuch и др. Може да се симулират телефонни разговори и изпращане/получаване на SMS-и между устройствата, да се използва Internet връзката на компютъра ни и още много други възможности.
Можем да създадем AVD чрез Eclipse като изберем Window / Android SDK and AVD Manager / Virtual devices или чрез стартиране на файла android, намиращ се в поддиректорията tools на папката, в която сме разархивирали Android SDK (.../android-sdk-linux-x86/tools/android). Кликаме върху бутона New и в появилия се прозорец конфигурираме бъдещото виртуално устройство.

first.png
first.png (54.03 KiB) Viewed 22986 times


В полето Name се задава името, в Target – API Level, което отговаря с коя версия на Android ще работи устройството. От бутона New можем да добавим различни хардуерни компоненти, които искаме нащия виртуален телефон да поддържа. Ако желаем да имаме SD карта в полето за Size указваме колко KB/MB памет да има (съобразявайте се, защото този бем се взима от RAM-паметта на вашия компютър). В Skin избираме как да изглежда като това има значение и за големината на дисплея и резолюцията.

second.png
second.png (56.6 KiB) Viewed 22985 times


След като сме създали вече едно AVD можем да го стартираме чрез бурона Start.

thirth.png
thirth.png (95.42 KiB) Viewed 22985 times