How to create Android Virtual Device (AVD)? - part 1

How to create Android Virtual Device (AVD)? - part 1

Postby tudle_ » Thu Feb 17, 2011 11:36 am

Ако имате въпроси или желания за нови теми, пишете на tudle_@abv.bg. Ще се радвам да помогна.

Една от възможностите, които ни предоставя Android SDK e създаването на виртуален мобилен телефон (Android Virtual Device – AVD) чрез емулатора. С последния можем да създаваме устройства с различна хардуерна поддръжка като по този начин можем да тестваме нашите приложения върху различни телефони с ОС Android без да е нужно да закупуваме всичките, с които искаме да работи нашата програма. Устройствата поддържат по-голямата част от хардуера на един физически телефон, но има и изключения като Bluetooth, Multitоuch и др. Може да се симулират телефонни разговори и изпращане/получаване на SMS-и между устройствата, да се използва Internet връзката на компютъра ни и още много други възможности.
Можем да създадем AVD чрез Eclipse като изберем Window / Android SDK and AVD Manager / Virtual devices или чрез стартиране на файла android, намиращ се в поддиректорията tools на папката, в която сме разархивирали Android SDK (.../android-sdk-linux-x86/tools/android). Кликаме върху бутона New и в появилия се прозорец конфигурираме бъдещото виртуално устройство.

first.png
first.png (54.03 KiB) Viewed 23555 times


В полето Name се задава името, в Target – API Level, което отговаря с коя версия на Android ще работи устройството. От бутона New можем да добавим различни хардуерни компоненти, които искаме нащия виртуален телефон да поддържа. Ако желаем да имаме SD карта в полето за Size указваме колко KB/MB памет да има (съобразявайте се, защото този бем се взима от RAM-паметта на вашия компютър). В Skin избираме как да изглежда като това има значение и за големината на дисплея и резолюцията.

second.png
second.png (56.6 KiB) Viewed 23554 times


След като сме създали вече едно AVD можем да го стартираме чрез бурона Start.

thirth.png
thirth.png (95.42 KiB) Viewed 23554 times
User avatar
tudle_
 
Posts: 7
Joined: Sat Dec 04, 2010 9:42 am

Return to Android applications

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron